DIY,  Roundups de produits

5 DIY tendances de design à essayer en 2023

Als je je overweldigd voelt door de schijnbaar eindeloze designtrends, maak je dan geen zorgen – wij hebben het onderzoek voor je gedaan! Hier zijn vijf van onze favoriete DIY-designtrends die je gemakkelijk thuis kunt doen om je woonruimte op te knappen. Van leuke behangetjes tot kleurgecoördineerde decoraties, met deze trends ziet je huis er op zijn best uit

  1. Behangaccenten – Behang maakt een grote comeback dit jaar, en het is de perfecte manier om een beetje flair aan je muren toe te voegen zonder de bank te breken. Of u nu kiest voor een gedurfd patroon of voor iets subtielers, met behang kunt u interessante accenten in de kamer aanbrengen of gewoon een extra vleugje kleur geven. En als je je creatief voelt, kun je proberen een behang op maat te maken met restjes stof of verf
  2. Kleurgecoördineerde decoraties – Bij het inrichten van uw huis is het belangrijk te onthouden dat minder meer is. Dat betekent echter niet dat je stijl moet opofferen; probeer in de hele kamer accentkleuren toe te voegen met kussens, dekens, vloerkleden en andere kleine accessoires. Dit creëert visuele interesse zonder de ruimte onoverzichtelijk te maken
  3. Natuurlijke elementen – Met natuurlijke elementen in uw huis haalt u de buitenlucht naar binnen en creëert u een rustige sfeer in uw leefruimte. Probeer wat planten of groen rond het huis toe te voegen (nepplanten zijn ook goed!), evenals houtaccenten zoals rustieke meubelstukken of houten wandkleden. Je kunt ook stenen of schelpen toevoegen voor een extra vleugje door de natuur geïnspireerde charme
  4. Statementverlichting – Statementverlichting is niet alleen voor luxe huizen; het wordt ook steeds populairder in alledaagse huishoudens! Of u nu kiest voor moderne hanglampen voor de keuken of industriële armaturen voor een loft-inspired look, opvallende verlichting kan elke kamer direct transformeren en een extra dosis persoonlijkheid en karakter geven
  5. Geüpcycled meubilair – Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke manier om uw huis in te richten, is upcycling zeker het overwegen waard! Er zijn tal van manieren om oude meubelstukken om te vormen tot stijlvolle nieuwe ontwerpen; alles wat je nodig hebt is wat creativiteit en elleboogvet! Als u bijvoorbeeld een oud dressoir hebt liggen dat zijn beste tijd heeft gehad, waarom maakt u er dan geen consoletafeltje van? Of als er een oude stoel is die betere dagen heeft gekend, waarom zou je hem dan niet opknappen met een fleurig laagje verf? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Met zo veel verschillende design trends die er zijn deze dagen, kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste werken in uw eigen huis – maar vrees niet! Deze vijf DIY-designtrends brengen zeker weer leven in elke woonruimte en zijn toch budgetvriendelijk en gemakkelijk genoeg voor iedereen om thuis uit te voeren zonder professionele hulp. Dus ga je gang – word creatief en begin vandaag nog te experimenteren met nieuwe ideeën!