Jungalow
Design inspiration,  Trends

Creëer een groene oase met de jungalow-trend

Ben je op zoek naar een nieuwe interieurtrend om je huis om te toveren tot een groene oase? Dan is de jungalow-stijl misschien wel iets voor jou! Deze trend combineert de urban jungle-trend met bohemian invloeden en draait om het creëren van een weelderige en exotische sfeer in huis. Met planten, natuurlijke materialen en levendige kleuren kun je gemakkelijk deze stijl in je eigen interieur toepassen. In dit artikel delen we praktische tips en achtergrondinformatie over de jungalow-stijl. Lees snel verder en ontdek hoe ook jij deze trend in jouw interieur kunt integreren!

Een van de belangrijkste elementen van de jungalow-stijl is planten. Veel planten. Je kunt kiezen voor grote, weelderige planten zoals de Monstera Deliciosa of Philodendron Xanadu, maar ook voor kleinere, hangende planten zoals de String of Hearts. Zorg ervoor dat je de planten op verschillende hoogtes plaatst om een gelaagd effect te creëren.

Naast planten kun je ook gebruik maken van natuurlijke materialen. Denk aan rotan, bamboe en jute. Dit geeft een tropische en natuurlijke sfeer aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een rotan stoel of een bamboe lampenkap.

Een ander belangrijk element van de jungalow-stijl is kleur. Ga voor felle en levendige kleuren, zoals groen, geel en oranje. Je kunt deze kleuren terug laten komen in kussens, vloerkleden en andere decoratieve elementen.

Ten slotte is verlichting ook erg belangrijk bij de jungalow-stijl. Kies voor warme en gezellige verlichting, zoals gedempte lampen en kaarsen. Dit geeft een ontspannen en gezellige sfeer in huis.

Kies de juiste planten

Niet alle planten zijn geschikt voor de jungalow-stijl. Kies voor planten die een tropische uitstraling hebben, zoals de Strelitzia of de Bananenplant. Zorg er ook voor dat je planten kiest die passen bij de lichtomstandigheden in je huis.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Om de jungalow-stijl goed tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken. Denk aan rotan, bamboe, jute en hout. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rotan fauteuil of een houten salontafel.

Creëer een gelaagd effect

Om een echt weelderige uitstraling te creëren, is het belangrijk om verschillende lagen aan te brengen in je interieur. Dit kun je doen door verschillende kussens en plaids te gebruiken, maar ook door planten op verschillende hoogtes te plaatsen.

Combineer felle kleuren met neutrale tinten

Hoewel felle kleuren kenmerkend zijn voor de jungalow-stijl, is het belangrijk om deze kleuren te combineren met neutrale tinten. Op deze manier voorkom je dat je interieur te druk wordt. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale bank met kleurrijke kussens.

Zorg voor de juiste verlichting

Zoals eerder genoemd is verlichting belangrijk bij de jungalow-stijl. Zorg voor warme en gezellige verlichting, zoals een gedempte lamp of kaarsen. Ook kun je gebruik maken van lichtslingers om een extra gezellige sfeer te creëren.

Mix en match verschillende stijlen

De jungalow-stijl leent zich goed voor het mixen en matchen van verschillende stijlen. Combineer bijvoorbeeld een vintage kast met een moderne bank en een rotan stoel. Op deze manier creëer je een unieke en persoonlijke sfeer in je interieur.

Door deze tips toe te passen kun je gemakkelijk de jungalow-stijl in je eigen interieur creëren.

De jungalow-stijl is ontstaan uit de behoefte om meer groen en natuur in huis te halen. De trend is ontstaan door een combinatie van de populariteit van de urban jungle-trend en de bohemian stijl. Waar de urban jungle-trend zich vooral richt op het creëren van een groen interieur, draait de jungalow-stijl om het creëren van een weelderige en exotische sfeer.

De jungalow-stijl is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van de jungle. De nadruk ligt op planten en natuurlijke materialen, zoals rotan, bamboe en jute. Door deze materialen te combineren met kleurrijke accenten en prints ontstaat er een levendige en speelse sfeer.

De populariteit van de jungalow-stijl komt ook voort uit het verlangen naar een ontspannen en rustgevende omgeving. De trend is een reactie op de drukte en chaos van het dagelijks leven en biedt een plek waar men tot rust kan komen en kan genieten van de natuurlijke omgeving.

Al met al is de jungalow-stijl een trend die perfect past bij de huidige tijdsgeest waarin we steeds meer behoefte hebben aan een groene en ontspannen leefomgeving.