Product roundups

Alles over het opladen van elektrische auto´s

Met de opkomst van elektrische auto’s is het opladen van deze voertuigen een belangrijk onderwerp geworden. Het is daarom belangrijk om te weten welke kabel je nodig hebt om je elektrische auto op te laden. In dit blog bespreken we de Type 2 laadkabel en de verschillende laadvermogens, evenals de laadkabels voor CEE aansluitingen en mobiele laadkabels voor aansluiting op Schuko.

Type 2 laadkabel

De Type 2 laadkabel is een van de meest gebruikte laadkabels voor elektrische auto’s in Europa. Deze kabel wordt gebruikt voor het opladen van voertuigen met een Type 2 aansluiting. De Type 2 laadkabel is een veilige en efficiënte manier om je auto op te laden en biedt verschillende laadvermogens.

Laadvermogens

Er zijn vier verschillende laadvermogens voor Type 2 laadkabels:

  • 3,7 kW
  • 7,4 kW
  • 11 kW
  • 22 kW

Het laadvermogen van je auto bepaalt welk van deze vermogens je kunt gebruiken. De meeste elektrische auto’s hebben een laadvermogen van minimaal 7,4 kW, waardoor ze geschikt zijn voor de meeste Type 2 laadkabels. Het is echter belangrijk om de specificaties van je auto te controleren voordat je een laadkabel koopt.

CEE aansluitingen

Naast de type 2 laadkabel zijn er ook laadkabels voor CEE aansluitingen. Deze kabels zijn geschikt voor het opladen van je auto via een CEE-aansluiting op een stopcontact. CEE-aansluitingen zijn industriële aansluitingen die hogere laadvermogens mogelijk maken. Er zijn verschillende soorten CEE-aansluitingen, waaronder 16A, 32A en 63A.

Mobiele laadkabels voor Schuko-aansluitingen

Mobiele laadkabels zijn ideaal voor als je onderweg bent en je auto wilt opladen bij een stopcontact. De meeste huishoudelijke stopcontacten hebben een Schuko-aansluiting, wat betekent dat je een mobiele laadkabel nodig hebt met een Schuko-aansluiting om je auto op te laden.

Het opladen van een elektrische auto is eenvoudig en efficiënt met de juiste laadkabel. Voor de meeste elektrische auto’s is een Type 2 laadkabel geschikt, met laadvermogens van 3,7 kW tot 22 kW. Voor hogere laadvermogens zijn er laadkabels voor CEE aansluitingen beschikbaar. Voor onderweg zijn er mobiele laadkabels met Schuko-aansluiting beschikbaar. Controleer altijd de specificaties van je auto voordat je een laadkabel koopt om er zeker van te zijn dat deze compatibel is.